Kopjafa a szülőföld örök emlékhelye emlékére

A jubileumi tizedik falunapon, 2014-ben avatták a szülőföld múltját, jelenét és egyben jövőjét jelképező kopjafát, amelyet Sárosfa testvértelepülése,  Tarany község lakósai és polgármestere, Töreki István ajándékoztak a falunak.

TelepülésSárosfa [Blatná na Ostrove]
Pontos helyszín, címA kultúrház bejárata előtt található.
Készíttető neveTarany község lakói, Töreli István polgármester
LétrehozóDömötör János, taranyi fafaragómester, Bittó Ferenc tervező
Felirat"A múlt erős gyökér, jelen és jövő belőle él. / Tarany község lakóitól Sárosfa polgárainak tisztelettel: Töreki István polgármester / "És ne szóljon áldozatról lemondásról senki sem, - Kötelesség! mit az ember Hon jólléteért teszen." Petőfi Sándor / Készült AZ ÚR MMXIV. évének Szent Iván havában. / Szülőföldünk: SARAFIA 1286. évi oklevélen SÁRALJA 1326-tól SÁROSFA 1773-tól
Forrásinformációka község honlapja