Komlóskeresztesi Fejérváry Géza és fia Iván sírkertje

A családi sírkertben Komlóskeresztesi Fejérváry Géza nagybirtokos, császári és királyi kamarás, nyugalmazott honvédhuszár alezredes nyugszik. Mucsinyban született 1857-ben, 1921-ben halt meg. Mellette fia Iván.
Az 1848-49-es szabadságharc után a nagykeszi birtok nagy részét a Fejérváryak örökölték. A 20. század elején a település legnagyobb földbirtokosai Fejérváry Géza báró és Zámory Béla örökösei.

TelepülésNagykeszi [Veľké Kosihy]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készítés céljának ismert okaemlékállítás, kegyeletadás
FeliratITT NYUGSZIK / KOMLÓSKERESZTESI / FEJÉRVÁRY GÉZA / CS. ÉS KIR. KAMARÁS / NY. HONVÉDHUSZÁR ALEZREDES / szül. Mucsinyban 1857. nov. 23. / megh. Nagykeszin 1921. okt. 23. / ÁLDOTT LEGYEN AZ Ő EMLÉKE! / ÉS NEJE / VIRCSOLOGI / RUPRECHT VIOLA / Kál 1867. jun. 22. + Keszi 1937. jun. 13. / A HALÁL SE VÁLASSZON EL BENNETEKET. // ITT NYUGSZIK / komlós – keresztesi / FEJÉRVÁRY IVÁN / szül 1890 AUG 18 / MEGH 1917? aug ?? / Nyugodjon békében