Klór Károly iskolaigazgató-tanító emléktáblája

Klór Károly egykori bogyaréti iskolaigazgató-tanító halálának 20. évfordulója alkalmából 2010 augusztusában volt diákjai emléktáblát avattak tiszteletére. A falu aktivistái gyűjtést szerveztek a márványtábla elkészítésére, amelyet az egykori iskola udvarán helyeztek el. Klór Károly hálás csicsói tanítványai kopjafát állítottak emlékére.

TelepülésBogyarét [Bodzianske Lúky]
Pontos helyszín, címAz iskola udvarában.
Készítés időpontja2010 augusztusa
Készíttető neveközadakpzásból
Létrehozóa falu lakosai
Készítés céljának ismert okaemlékállítás a falu tanítójának
FeliratKLÓR KÁROLX / (1937-1990) / RIADITEĽ-UČITEĽ IGAZGATÓ-TANÍTÓ / ZA VYVINUTÚ A PEDAGOGICKÚ KULTÚRNU / PRÁCU V NAŠEJ OBCI Z VĎAKY, / OBYVATELIA BODZIANSKYCH LÚK / A KÖZSÉGBEN KIFEJTETT PEDAGÓGIAI / ÉS KULTURÁLIS MUNKÁSSÁGÁÉRT HÁLÁBÓL / BOGYARÉT LAKOSAI / 2010
Forrásinformációk-