Királyok útja – IV. Béla

2012-től a kora gótikus (református) templom freskóihoz vezető utat a középkori királyok faszobrainak sétánya ékesíti. A nyolc király szobraiból álló sétány még érdekesebbé tette ezt a páratlan műemléket. A sétány a Kassa-megyei Önkormányzat Terra Incognita programja támogatásával épült.

A szobrok sorrendje: Szent István, Aba Sámuel, Szent László, IV. Béla, Károly Róbert, Nagy Lajos, Luxemburgi Zsigmond és Hunyadi Mátyás királyok.

A szobrok a Szepsiben élő Lukács János (6), és a csécsi Palencsár Magdolna (2) alkotásai. Szakmai tanácsadóként Jozef Duchoň műépítész, író, a Kelet-szlovákiai Múzeum egykori igazgatója vett részt a munkálatokban.

TelepülésCsécs [Čečejovce]
GPS48.597320, 21.063064
Pontos helyszín, címA világháborúban elesettek emlékművétől a korai gótikus kőtemplomhoz vezető uton található.
Készíttető neveCsécsi Önkormányzat
LétrehozóLukács József, Szepsi és Palencsár Magdolna, Csécs
Készítés céljának ismert okaEmlékhely állítás
ForrásinformációkČecejovce – Csécs, Községi Hivatal, 2014 / Naptár - Čecejovce–Csécs, Községi Hivatal, 2012
Királyok útja - IV. Béla