Királyfa melletti híd

A Fekete-vízen átívelő balusztrádos, barokk-szecessziós stílusban épült hidat a Pálffy család építtette és a birtokát képező angol és francia díszparkot kötötte össze. Az épületek nem maradtak meg, ezért látszólag sehonnan sehová vezető ez a híd, ma a 2002-ben megépített kerékpárútvonal része. Mai formáját az 1904. évi átépítés, illetve 2007-ben befejezett felújítása során nyerte el.
A hidat Nagymihály János mérnök tervezte 1903-ban, és egy évvel később olasz építőmesterek és kőfaragók építették meg. A híd, melynek betonszerkezetű oldalait vörös téglák töltik ki, a 20. század elején népszerű szecesszió stílus elemeit viseli magán. 42 méter hosszú és 4,8 m széles.

TelepülésKirályfa [Kráľová pri Senci]
Pontos helyszín, címPosta utca - Poštová ulica