Kilátó Karván

Kilátó Karván

A karvai Dunakorzón a 16 méter magas kilátóból csodálható meg a Duna és környéke. Magassága egy 5 emeletes lakóház magasságának felel meg. A kilátó alapja egy hat méter átmérőjű, fokozatosan szűkülő kör. Az érdeklődők ingyen, a hét bármelyik napján és szakában felmászhatnak a csigalépcsőn, ahonnan szép kilátás nyílik. A védőkorláton harminc fővárost jelölő táblát helyeztek el, amelyek azt jelzik, légvonalban mekkora a távolság az egyes városok és Karva között.
A kilátó mellette hangulatos parkot építettek a pihenni vágyó kerékpározóknak, akik a Duna Filmszínházból (Duna mellett elhelyezett nyugágyakból) figyelhetik a folyó változását.

TelepülésKarva [Kravany nad Dunajom]
Pontos helyszín, címKarva, 141, Dunakorzó