Keszőcze család keresztje és sírja

Az élőknek reménységére, a megholtaknak vigasztalására emeltette Keszőcze József és Kovács Erzsébet 1911-ben.
Az emlékhely egyben a család sírja is: Keszőcze Imre és Keszőcze László nyugszanak a sírban.
A sírkő készítője Radnai Béla budapesti szobrász volt. A sírkő három darabban érkezett az úszori állomásra 1911-ben, ahonnan lovaskocsik szállították a Jányok-i temetőbe.
Sajnos a Fájdalmas Szűzanya mészkőből készült szobrát, mely része volt a sírkőnek (emlékműnek), 2016 folyamán ismeretlen tettesek eltulajdonították.

TelepülésAlsójányok [Dolné Janíky]
Pontos helyszín, címalsójányoki temető
Készíttető neveKeszőcze József és Kovács Erzsébet
LétrehozóRadnai Béla budapesti szobrász
Készítés céljának ismert okaaz élőknek reménységére, a megholtaknak vigasztalására
FeliratAZ ÉLŐKNEK / REMÉNYSÉGÉRE, / A MEGHOLTAKNAK / VIGSZTALÁSÁRA / EMELTÉK / KESZŐCZE JÓZSEF / ÉS / KOVÁCS ERZÉBET / 1911 // KESZŐCZE IMRE / 1870 - 1922 / HOLOCSY ERZSÉBET / 1879 - 1955 // KESZŐCZE LÁSZLÓ / 1905 - 1982 / LELKES CECÍLIA / 1921 - 2001
Gondozását felügyelicsalád
ForrásinformációkKeszőcze Gabriella