Keszi faragott emléktáblája

Sidó Szilveszter állatorvos, fafaragó munkájában felfedezhetjük a magyarság ősi motívumait. A hét magyar törzs neve mellett a Kárpát-medencei Keszi nevet viselő települések is szerepelnek. Az emlékmű másik oldalán rovásírással van feltüntetve a község neve.

TelepülésBátorkeszi [Bátorove Kosihy]
Pontos helyszín, címKözségi hivatal épületével szemben
Készíttető neveBátorkeszi önkormányzata
LétrehozóSidó Szilveszter, fafaragó
Készítés céljának ismert okaismeretlen
FeliratTisztelet Őseinknek / Bíborban született Konstantin Bizánci császár feljegyzései (Kr.u.950 )alapján a hét magyar törzs neve: / Nyék / Megyer / Kürt-Gyarmat / Tarján / Jenő / Kér / Keszi *** A Keszi nevet viselő települések előfordulása a Kárpát-medencében (Az emléktábla hátoldalán felsorolva:) / Bánkeszi / Bátorkeszi / Budakeszi / Dacsókeszi / Dunakeszi / Egyházaskesző / Garamkeszi / Gyepűkaján / Gyulakeszi / Gyulavári / Ipolykeszi / Ipoykiskeszi / Karancskeszi / Keszőhidegkút / Keszü / Kőkeszi / Kurtakeszi / Lippakeszi / Magyarkeszi / Mezőkeszi / Mezőkeszü / Nagykeszi / Kiskeszi / Papkeszi / Pelekeszi / Regöly / Répáskeszi / Sajókeszi / Sárkeszi / Sámolykeszi / Sávolykeszi / Tiszakeszi / Várkesző / Váraskeszi / Csanakeszi / Delnekeszi / Bisztrekeszi / Keszi / Nemeskeszi / Oláhkeszi *** Bátorkeszi
Batorkeszi_Keszi_emlektabla (2)
Batorkeszi_Keszi_emlektabla (3)