Keresztút Kolonban

Keresztút Kolonban

A koloni templomdombon 2013 novemberében szentelték fel a keresztutat. A közadakozásból megvalósult keresztút egyes állomásainak mérete 2300 x 700 x 400 mm, alapanyaguk műkő és bronz imitáció. Az állomások elülső oldalán egy kivésett kereszt motívum és az állomás eseményét ábrázoló dombormű látható, mely római sorszámmal és magyar illetve szlovák szöveggel van kiegészítve. A stációk oldalán lévő kis táblákon az adományozók nevei olvashatók. A keresztút kivitelezője az ARS CATHOLICA Kft. volt.

A keresztút 14 állomása:
1. Jézust halálra ítélik / 2. Jézus vállára veszi a keresztet / 3. Jézus először esik el a kereszttel / 4. Jézus édesanyjával találkozik / 5. Cirenei Simon segít Jézusnak vinni a keresztet / 6. Veronika kendőt nyújt Jézusnak / 7. Jézus másodszor esik el a kereszttel / 8. Jézus síró asszonyokkal találkozik / 9. Jézus harmadszor esik el a kereszttel / 10. Jézust megfosztják ruháitól / 11. Jézust keresztre szegezik / 12. Jézus meghal a kereszten / 13. Jézust leveszik a keresztről és fájdalmas anyja ölébe helyezik / 14. Jézust eltemetik

A keresztút a Koloni hívek, Andrasko Boldizsár és családja, Balkó (Abi) család, Balkó István és a Dolezsa család, Balkó József (Matyó) és családja, Balkó Róbert és felesége Andrea, Ballabás Tibor és családja, Bányi József és családja, Gregor Vince és családja, Molnár Oszkár és családja, MUDr. Dojcsán István, Polyák Imre és családja, Szádocky Terézia és családja, Varga Pál és családja adományából épült.

TelepülésKolon, Kolony [Kolíňany]
Pontos helyszín, címtemplomdomb