Katolikus templom Licén

A Túróc-völgyi, Árpád-kori eredetű, magyar kisközség az írott forrásokban először a 13. században tűnik fel. Ma is álló temploma 1804-ben épült a település központjában. Nyugat-keleti tájolású, egyhajós, nyeregtetős, cseréppel fedett épület. Nyugati homlokzatából emelkedik ki a barokkos, fémlemezzel fedett sisakú harangtorony. Főbejárata a torony alatt, a nyugati oldalon nyílik. Falait lizénák keresztezik. Szegment záródású szentélyben végződő, hosszirányú belső tere porosz boltozattal fedett.

TelepülésLice [Licince]
Pontos helyszín, címa falu központjában, a fő úttól keletre áll
Készíttető nevekatolikus egyház
Gondozását felügyelikatolikus egyház
ForrásinformációkErdélyi Géza: Gömör vármegye klasszicista építészete, Pozsony, Madách-Posonium, 2005