Kálvin János szobor Ipolybélen

Pásztor László ipolybéli születésű orvos kezdeményezésére testvéreivel közösen édesapjuk emlékére egy fából faragott Kálvin-szobrot adományoztak az ipolybéli gyülekezetnek, melyet Nagy Géza által vezetett művésztelepen Csicsón készítette Steinbach Sándor veszprémi fafaragó. A szobrot az ipolybéli református templom udvarán állították föl ünnepi istentisztelet és szoboravató ünnepség keretében. A szobornál Lévai Attila dékán Kálvin jelentőségéről beszélt, valamint Nagy Géza csicsói fafaragó.

TelepülésIpolybél, Bél [Bielovce]
Pontos helyszín, címIpolybél 24. - Bielovce 24.
Készíttető nevePásztor család
LétrehozóSteinbach Sándor, fafaragó
Készítés céljának ismert okaPásztor Lajos emlékére
FeliratA Pásztor család ajándéka ,/ Pásztor Lajos emlékére / 2014. november 9. / Kálvin János / 1509 - 1564 / Faragta: Steinbach Sándor - HU
ipolybel-kalvin-szobor (2)
ipolybel-kalvin-szobor (4)