Juhász Gyula emléktáblája

Juhász Gyula születésének 125. évfordulója alkalmából, és az 1911-1913 közötti szakolcai tanításának emlékére 2008. április 7-én a szakolcai gimnázium (az egykori római katolikus főgimnázium) falán Kiss Péter magyar kancelláriaminiszter, valamint Dušan Čaplovič szlovák miniszterelnök-helyettes leplezték le a helyi és a szegedi önkormányzat által készíttetett emléktáblát.
A hatszáz szakolcai napnak több költeménye állít emléket.

TelepülésSzakolca [Skalica]
Pontos helyszín, címA gimnázium falán található. (Námestie slobody 10. - Szabadság tér 10.)
Készíttető neveSzakolca és Szeged önkormányzata
Létrehozóismeretlen
FeliratItt tanított és alkotott / 1911 és 1913 között / Juhász Gyula / (1883-1937) / gimnáziumi tanár, / nagy magyar költő, / a szlovák nép barátja / állította Skalica és Szeged / Önkormányzata / 2008 // ugyanez a szöveg szlovákul
Gondozását felügyeliGimnázium, Szakolca önkormányzata