Jubileumi szent kereszt

A templomkertben álló jubileumi szent keresztet főtisztelendő Nagy István, esperes-plébános, a falu szülötte állíttatta Jázus Krisztus születésének 2000. évében.

TelepülésIpolybalog [Balog nad Ipľom]
Pontos helyszín, címA templom kertjében található.
Készíttető neveNagy István, esperes-plébános
Készítés céljának ismert okaJézus Krisztus születésének 2000. évére
FeliratIESUS CHRISTUS / HERI ET HODIE / IPSE ET IN SAECULA // A DIUBILAEI MAGNI 2000, / NATIVITATIS REDEMPTORIS ET, / SALVATORIS HUMANAE GENERIS / DOMINI NOSTRI IESU CHRISTUS / HANC SANCTAM CRUCEM - SIGNUM / NOSTRAE SALUTIS - AD MAJOREM / DEI GLORIAM ET AD SALUTEM / ANIMARUM IMMORTALIUM EREXITí: / A. R. D. STEPHANUS NAGY, / VICARIUS FORANEUS / ET PAROCHUS, SACERDOS / NATUS IN HAC CIVITATE // JÉZUS KRISZTUS UGYANAZ / TEGNAP MA ÉS MINDÖRÖKKÉ / JÉZUS KRISZTUS SZÜLETÉSÉNEK 2000. ÉVÉBEN / E JUBILEUMI SZENT KERESZET ÁLLÍTTATTA: / FŐTISZTELENDŐ NAGY ISTVÁN, / ESPERES-PLÉBÁNOS, E KÖZSÉG SZÜLÖTTJE
Forrásinformációk-