Az I. világháborús hősi halottak emlékműve

1924-ben, hat évvel az első világégés után Beketfa, Csentőfa, Pósfa, Cséfalva, Dunakisfalud, Egyházgelle, Kisbudafa, Nagybudafa, Kislúcs, Nagylúcs és Ógelle polgárai emléket állítottak hősi halottjaiknak.

Kategóriaszobor, emlékmű, emléktábla / történelmi
TelepülésGelle [Holice]
Pontos helyszín, címEgyházgelle, templomtér
Készítés időpontja1924
Készíttető neveBeketfa, Csentőfa, Pósfa, Cséfalva, Dunakisfalus, Egyházgelle, Kisbudafa, Nagybudafa, Kislúcs, Nagylúcs és Ógelle polgárai
Készítés céljának ismert okaA hősi halottakra való megemlékezés okán
FeliratNyugosznak / ők / a hős fiak / dúló csaták / után... / 1924 // D.KISFALUD: Csánó András, Csomor Miklós, Márton János, Márton György, Nagy Mihály, Pöthe Antal, Puha János, Puha László // EGYHÁZGELLE: Brunczvik Vendel, Deutsch Simon, Keresztes János, Löwinger József, Nagy János, Nagy Imre, Tolnay Balázs // KISKULCS: Agh Dénes, Blahó Ágoston, Csóka Ferencz, Csóka István, Kálmán József, Lábodi Vincze, Nagy Lajos, Riskó Géza // KISBUDAFA: Alfőldi János, Kalmár Ferencz, Szabó Ferencz // NAGYBUDAFA: Álló Albert, Álló János, Cseh Antal, Fegyveres Imre // NAGYLUCS: Aranyosy Móricz, Nagy Károly, Rabai Mihály, Veréb József // ÓGELLE: Agh Dénes, Csóka Ferencz, Csóka József, Mészáros Gyula, Mészáros Péter, Molnár János, Nagy József, Takács István, Takács János // BEKETFA: Agh Lajos, Zirig Vincze // CS. PÓSFA: Csanó Lajos, Görözdös Viktor, Horváth Gáspár, Kánya László, Pongrácz Lajos, Viola Ágoston, Viola Péter // CSÉFALVA: Álló Géza, Adler Samu, Cséfalvay Gyula, Cséfalvay Móricz, Nagy Béla, Pöthe László, Szabó József
Gondozását felügyeliEgyházgelle önkormányzata
ForrásinformációkKovács László helytörténész