Hizsa Józsefné sírja

Szerelmi vallomás és tragédia, egy fájdalomtól sújtott apa és férj panaszát hirdeti: Tízhavi legboldogabb házasságának legszebb álmaival hőn szeretett nőm, Hizsa Józsefné 1886. 8. 5. – 1910. 9. 10. és fia, József 1910. 9. 2. – 1910. 9. 7.” Az anya boldog volt, életet adott, belehalt, a fiú egy hét múlva követte az anyját.

Pontos helyszín, címSzent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
Készíttető neveHizsa József
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratA feltámadást várva, / itt alussza 10 havi leg- / boldogabb házasságának / legszebb álmaival, hőn szeretett/ nőm: / Hizsa Józsefné/ szül. / Klimits Mariska / 1886 aug. 5. +1910 szep. 10. / virágzó életének 24 évében / és fia: / József / 1910 szept. 2. + 1910 szept. 17. / Béke lebegjen drága / porai felett. / Nem fog zajt ütni érkezésem / Sírhalmodhoz lassan lépek, / Csak csókomat teszem fejfádra / aszt is lemossa könnyeim árja - / s ekkor ismét hazatérek
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkPÉTERFI GYULA, Kőbe vésett történelem, Új Szó, 1969. augusztus 8., XXII. ÉVFOLYAM, 185. szám