Hétfájdalmú Szűzanya kápolnája

Szécsénykovácsi felé vezető út bal oldalán, közvetlenül az út mentén látható, barokk stílusú kápolna. Szépen felújított. A homlokzatán elhelyezett emléktábla szerint 1924-ben állíttatta Terényi István, de ennél régebben, a 18. században épülhetett. Az egykori Terényi telken álló kápolna ma magánkézben van. Az egykori kovácsmester egy baleset után, melyben fél szemére megvakult, hálából újíttatta fel a kápolnát. Nevéhez fűződik a benne található harang öntése is.
A kápolna mellett található feszületet 1935-ben állíttatta a Terényi házaspár.

TelepülésIpolykér [Kiarov]
GPS48.11001, 19.42914
Pontos helyszín, címKiskérben, a kúriához vezető út és a Szécsénykovácsiba vezető út mentén található, a bal oldalon.
Készítés céljának ismert okaHétfájdalmú Szűzanya dicsőségére
FeliratIsten dicsőségére / 1924 / építette / Terényi István / és neje / Lévai Ilona
Gondozását felügyeliSuchánszky Pál és családja
ForrásinformációkCsáky Károly: Ipolykér, A végekre szorult kisnemesi falu, 2006. ** Simoncsics Sára, Ipolynyék, 2017.
ipolyker-kapolna-1