Farkas Pál evangélikus lelkész sírja

Farkas Pál 1797. szeptember 22-től 1828 május végéig volt a helyi evangélikus egyház lelkésze. Felsőszelibe 36 évesen, 1797 szeptemberében került. Felszentelésére pedig októberben került sor Modorban. Két év múlva, 1799. június 23-án itt nősült meg, amikor feleségül vette a 23 éves Benkovics Teréziát. Házasságukból több gyermek született. Farkas Pál 1828. június 24-én hunyt el. Sírja ma is megtalálható a felsőszeli temetőben. Ő volt az első lelkész, aki itt halt meg, és itt is van eltemetve.

TelepülésFelsőszeli [Horné Saliby]
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratNéhai / Nagytiszteletű tudós / Farkas Pál / 31 éven át buzgó / Felső szeli / evang. lelkész, / 67 évet élt szelid lelkű / férfiunak porait takarja / e hant. / Nyugodjon békében! / Meghalt jún. 24-én, / 1828. évben
Gondozását felügyelievangélikus hívek
ForrásinformációkOros László, A Felsőszeli ág. hitv. evangélikus egyház története, Az egyház újjászületésének 225. és a templom felszentelésének 150. évfordulója tiszteletére, 2011, 65, 80. oldal
felsoszeli-farkas-pal-sirja (2)
felsoszeli-farkas-pal-sirja (3)