Farkas Ferencz emlékkeresztje

A keresztet maradandó emlékezésképpen állíttatta a család Farkas Ferenc hirtelen halálának helyszínén.

TelepülésNaszvad [Nesvady]
GPS47.946043, 18.101658
Pontos helyszín, címNaszvad Anyala településrészében található, Anyalából Ógúta (Stará Gúta) felé haladva, a Nyitra híján átkelve, az út bal oldalán.
Készítés időpontjaa 19. század vége
Készíttető neveFarkas Ferencz családja
Készítés céljának ismert okaemlékállítás
FeliratATYÁNAK ÉS FIÚNAK ÉS SZENTLÉLEK / ISTENNEK NEVÉBEN ... / ITT SZENDERÜLT EL HIRTELEN ELM ... / 18?? JULIUS 27- 6? ÉVES KORÁBAN ENNEK A / MAGYAR PUSZTÁNAK HOSSZÚ IDŐN ÁT LEGHŰBB/ ADÓZÓ APJA / NSG-B?? FARKAS FERENCZ / ÁLDOTT EMLÉKÉT MINDÖRÖKKÉ KEGYE- / LETTEL ŐRZŐ CSALÁDJA A KERESZT JELET FEL- / UJITVA IDE MARADANDÓ EMLÉKEZÉS KÉPEN ARRA A / NAGYON BUS PILLANATRA. / VÁNDOR AKI ITT MEGPIHENSZ IMÁDKOZ- / ZÁL VELÜNK / Barsony J