Epölyi Ferenc plébános sírja

Epölyi (Eipl) Ferenc (1854–1925), sokat publikáló nagykálnai plébános volt, aki 1920 után Csehszlovákiában maradt. „Tatai” álnéven rendszeresen jelentek meg írásai az „Őrangyal” című képes gyermeklapban, mely havonta két alkalommal jelent meg: minden hónap 1., valamint 15. napján, legalább 2-2 képpel illusztrálva. Terjedelme általában számonként 8-8, néha – a nagyobb egyházi ünnepek alkalmából – 16-16 oldal volt, ami eléggé tekintélyesnek mondható.

TelepülésGaramkálna, Kálna [Kalná nad Hronom]
Pontos helyszín, címGaramkálna (katolikus temető) - Kalná nad Hronom
Készíttető nevea hívek
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / Istenben boldogult / Epölyi / Ferencz / nagykálnai /esperes plébános / 1887 - 1925 / Béke hamvaira. / Állítatták a hívek.
garamkalna-epolyi-ferenc-sirja (2)
garamkalna-epolyi-ferenc-sirja (3)