Első világháborús emléktábla az evangélikus templomban

Az első világháborúban elesett és meghalt sajógömöri hősök emléktáblája.

TelepülésSajógömör, Gömör [Gemer]
Pontos helyszín, címAz evangélikus templomban, a szószék mellett.
Készítés időpontja1927 után
Készíttető neveevangélikus egyházközség
FeliratAz 1914 – 1918 világháborúban elesett és meghalt sajógömöri hősök emléke. / cs Csala András / Arkely Dániel / Máté istván / Erdődi Dániel / ifj. Bogár Lajos / Végh Dániel / Csala János / Györgyfi János / Márton Béla / Németh András / Koncz Márton / Szőke István / Góráz János / Márton Pál / Zeman János / Márton András / Csala András / Lóska András / Ferencz István / Simon András / Takács András / Kiss István / Lóska Márton / Lóska Pál / Adorján János / Öhlschlager Ferencz / Miskolczi Imre / Szabó András / Szilárdi Gusztáv / Márton János / Varga András / id. Csala Istv.á / ifj. Csala István / Takács István / Tóth János / Barassó István / Kotán Pál / Váradi Pál / Szőke András // "Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki az ő életét adja barátaiért." János 15. 13. V.
Gondozását felügyelievangélikus egyházközség
ForrásinformációkHunyadi Péter - etnográfus, népzenetanár, PSP program