Éberhard I. és II. világháborús áldozatainak emlékműve

A templomkertben 1992. május 25-én leplezték le az I. és II. világháború áldozatainak emlékművét. Szürkemárványból készült, az obeliszk két oldalára egy-egy tábla van erősítve, rajtuk az áldozatok nevei.

TelepülésÉberhárd, Éberhard [Malinovo]
Pontos helyszín, címa Szent György vértanú-templom udvarán
FeliratIN MEMORIAM/ AETERNAM / 1914-1918 // WITTEMBERGER KÁROLY, REIGHINTÁL SALAMON, LIESZKOVSZKY BÉLA, VALACSAI JÓZSEF, BITTERA KÁLMÁN, HORVÁTH ISTVÁN, MIKÓCZI ISTVÁN, SÁNDOR KÁLMÁN, HORVÁTH JÁNOS, MOLNÁR MIHÁLY, FEKETE FERENC, BITTERA JÁNOS, KOVÁCS LAJOS, KOVÁCS VINCE, HAKLI VILMOS, RÁDÓ MIHÁLY, TÓTH VENDEL, SZŰCS LAJOS, SILL ANDRÁS, NAGY JÁNOS, TÓTH BÉLA, TÓTH ERNŐ // 1941-1945 // HORVÁTH BENEDEK, KOVÁCS SÁNDOR, MACHÁN GYÖRGY, KOVÁCS GYÖRGY, FORMANEK ERNÖ, FORMANEK IMRE, VALACSAI IMRE, KARBÁN JÓZSEF, MIKLÓS ISTVÁN, TEJEDI MIHÁLY, KOVÁCS ANTAL, MACHÁN VINCE, PELLER JÁNOS, SZIGL KÁROLY, NAGY SÁNDOR, SILL ISTVÁN, SILL GYULA, NAGY IMRE, SILL GÉZA
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkÉberhard, Az Apponyiak fészke, Honismereti Kiskönyvtár 91. szám és a Tájak-Korok-Múzeumok Kiskönyvtára 776. szám, 2005, 9. oldal
eberhard-1-2-vilaghaborus-emlek (2)
eberhard-1-2-vilaghaborus-emlek (3)