D. Kovács József sírja

(* 1964. okt. 9. Dobfenek, † 2016. ápr. 20. Magyarbél)
Alapiskolába Almágyba, majd Ajnácskőre járt. A füleki gimnáziumban érettségizett. A pozsonyi Comenius Egyetemen szerzett újságírói szakon oklevelet.Az egyetem elvégzése után az Új Ifjúság munkatársa lett. 1991-1999 között az Ifi majd a Heti Ifi főszerkesztője volt, később a Mai Lap munkatársaként dolgozott. 2000-től volt a Pátria Rádió szerkesztője. Több alkalommal helyettesítette Molnár Juditot is a Szabad Újság élén, ahogy rendszeresen publikált. Saját kötete, gömöri és nógrádi népmesék és anekdoták gyűjteménye, Gallértalan köpönyeg címmel 1995-ben jelent meg a Microgramma kiadó gondozásában. Több könyv, többek közt szeretett barátja, földije, Farkas Ottó könyveinek szerkesztését is ő végezte.
A Pozsony melletti Magyarbélen élt, de Gömörhöz és szülőfalujához, Dobfenekhez hűségesen ragaszkodott. Aktív tagja volt a Csemadoknak, lakhelyén, a magyarbéli alapszervezetben több rendezvény megszervezése fűződött az ő nevéhez.
In memoriam Dobfenek díszpolgárává avatták 2016. július 30-án.

TelepülésDobfenek, Dobfenék [Dubno]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratD. Kovács József /1964 - 2016 / Kit őriz szívünk, / nem hal meg soha. / Könny csordul / végig arcunkon. / Tudd, hogy / hiányzol nagyon.
Forrásinformációkadatbank.sk, gomorilap.sk