Budai László sírja

Budai László sírja

Budai László, a jókai folklórcsoport oszlopos tagja volt. Az újhelyjókai születésű Budai László, a jókai Malmos Hagyományőrző Folklórcsoport táncos 1987-ben megkapta a „Csemadok Kiváló Népművésze” díjat. 2004-ben a Népművészet Mestere-díjjal tüntette ki dr. Hiller István, akkori nemzeti kulturális miniszter.
A folklórcsoportnak az 1978-as Tavaszi szél… jelentette az első országos szereplést. Megalakulásuk tizedik évfordulóján Jókai lakodalom címmel, huszadik jubileumukon pedig Jeles napok, farsangi mulatságok címmel egész estés műsort mutattak be. Budai László a kezdetektől fogva mindenben szerepelt, elmaradhatatlan táncosa, szólósa volt a csoportnak.

TelepülésBudai László sírja
Pontos helyszín, címújhelyjókai temető
Készíttető nevecsalád
FeliratItt nyugszik / BUDAI LÁSZLÓ / * 1936. 9. 4 / és neje szül. / PUSS ERZSÉBET / * 1938. 11. 20 / fiuk / BUDAI LÁSZLÓ / * 1962. 10. 13 + 2003. 5. 4 / Hű emlékezet őrködjön / e csendes sír felett.
Budai László sírja
Budai László sírja