Bognár Péter volt bágermester sírja

Bognár Péter, volt bágermester a Vaskapu megnyitásnál működött nyolc évig. A kulcsodiak a 20. század elején már gőzgéppel masináztak, az 1930-as évek végén Bognár Péter és Gaál Dávid tulajdonosok átalakíttatták a gőzgépet magánjáróvá, így aztán Csémi Vince főgépész gyorsan megoldotta a cséplőgép helyváltoztatását.

TelepülésKulcsod [Kľúčovec]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratITT NYUGSZIK AZ URBAN / BOGNÁR PÉTER / VOLT BÁGERMESTER / A VASKAPU KINYITÁSÁNÁL / MŰKÖDÖTT 8 ÉVIG / SZ 1870 MEGH. 1955. / ÉS NEJE / GAÁL KAROLINA / SZ. 1876. MEGH. 1950. / 52 ÉVES HÁZASÉLET UTÁN ITT / FEJEZŐDÖTT BE ÉLETÜNK KÜZDELME / BÉKE PORAIKRA!
Gondozását felügyelia család
ForrásinformációkGáspár Tibor: Kulcsod évszázadai, Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, 2001