Bodon Gáspár, földműves, a nemesradnóti orgonaépítés ügyintézője (Balogvölgy)

Bodon Gáspár (1866-1922) énekkari pénztárnok volt. Pósa Lajos lelkész feljegyzése szerint szívügyének tekintette az orgona beszerzését és beüzemeltetését. Az orgonaépítés ügyintézőjeként jegyzi fel.

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető felső részének utolsó sírköve a sarokban.
Készíttető nevePósa Géza és neje sz. Bodon Piros
FeliratItt nyugszik / Bodon / Gáspár / Ělt 56 évet / És neje szül. / Pósa Terézia / Élt 66 évet. / És szeretett leányuk / Bodon Karolina / Élt 30 évet. / Mh. 1935 aug.7. / Béke poraikra! / Forró könny és szeretet, / őrzi emléküket. / Emlékül állítatták: / Pósa Géza / és neje sz. Bodon Piros
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkA Nemesradnóti Református Egyházközség anyakönyve és a presbiteri jegyzőkönyvek ifj. Pósa Dénes gondnok közreadásában, Pósa Lajos: Örömnapok a Radnóthi ev. ref. egyház életében. (Az egyház évkönyvének a lapjairól.) 1905.
nemesradnot-Bodon-Gaspar (1)
nemesradnot-Bodon-Gaspar (2)