Bodon Antal emléktáblája

A Bodon család Gömör vármegyében tartja lakását a Vály völgyön. Két testvér ismeretes napjainkban közülök: Bodon Antal és Ábrahám.
– Antal 1839–1842-ben Gömör vármegye főszolgabirája. Most észszel és pénzzel vesz részt a közügyekben.
– Ábrahám 1842–1847-ben Gömör megye főügyvéde. Azon időben a „Pesti Hirlap“ levelezője; 1848-ban a pesti nemz. gyülésen képviselő. Jelenleg Mihályfalvi jószágán gondolkodik, és részt vesz az iskolák és egyéb közérdekek előmozditásában.

Az emléktáblát Bodon Antal emlékére állították 1861-ben.

TelepülésFelsővály [Vyšné Valice]
Pontos helyszín, címa templomban
Készíttető nevereformátus gyülekezet
FeliratBodon Antalnak / egyházunk 20 évig fő gondnokának / anyagi jóléte megalapítójának a jó rend / és egyetértés fentartójának / Neve és példája emlékeztető jeléül / Kegyelettel az Egyháztanács / 1861
Gondozását felügyelireformátus gyülekezet
felsovaly-bodon-antal-emlektabla (2a)