Betléri evangélikus templom

A templom II. József türelmi rendeletét követően, a kor előírásait betartva, torony és harangok nélkül épült 1786-ban. 1826-ban klasszicista stílusban épült toronnyal bővült. A torony hozzáépítésével a templom új bejáratot kapott. Az eredeti, falazott előterű déli bejárat továbbra is fennmaradt. A templom késői barokk homlokzatú, hosszúkás előterének végében található az oszlopos oltár, melyet Czauczik József lőcsei festőművész egyik legnevezetesebb, az 1838-ból származó képe, Krisztus és a Szamaritánus a kútnál, díszíti.

TelepülésBetlér [Betliar]
Pontos helyszín, címKör utca 258. - Okružná 258.