Az I. világháborúban elesettek emlékműve

Bátorleszi lakossága az 1914-1918 évi világháború hősi halottainak emlékére állítatta. Felújítatta az önkormányzat 2016-ban, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, 2018-ban.

TelepülésBátorkeszi [Bátorove Kosihy]
Pontos helyszín, címKözségi hivatal előtt
Készítés időpontja1896, felújíttatta az önkórmanyzat 1996, 2016, 2018
Készíttető neveBátorkeszi lakossága
Készítés céljának ismert okaemlékezés, tiszteletadás
FeliratBátorleszi község / az 1914-1918 / évi / világháború / hősi halottainak / emlékére. / Állítatta / Bátorkeszi lakossága / felújítatta / az önkormányzat / 2016 / Felújítva / a Bethlen Gábor / Alapítány / 2018 *** Baar István, Bajczár Imre, Balaskó János, Bazsó Dénes, Bálint Sándor, Belánszky János, Belánszky József, Bircsák Gyula, Bircsák József, Boldizsár Pál, Bóna András Ids., Bóna András Ifj., Bóna Ferencz, Bóna István, Bruszi Gyula, Csáky Ferencz, Csemez Dezső, Csemez János, Csorba Gyula, Dick Gerzon, Dóczé Sándor, Domin Kálmán, Dubán Ferencz, Dubán József Ids., Dubán József Ifj., Farkas Ferencz, Goda József, Holop Gyula, Holop András Lajos, Jaksa Gyula, Jaksa József, Janetka István, Jóba János, Józsa Lajos, Kajtár Sándor, Kis Lajos, Kis László, Kis Pál, Kis Pisti János Ids., Kis Pisti János Ifj., Kis Pisti Sándor, Kovács János, Kovács József, Krizsan Mihály, Kubovics János, Labanc István, Lovász János, Madarász István, Matusek István, Matusek János, Mácsody János, Mészáros László, Molnár József, Mócsa András, Novák Ferencz, Novák Miklós, Nyers Lajos, Onódy Imre, Palkovics István, Pallag István, Pasztorek István, Petrik Pál, Péli János, Pintér András Ids., Pintér András Ifj., Pintér Mihály, Piszkalik István, Rackó István, Rácz József, Rigó Ferencz, Rigó Károly, Rigó Lajos, Rigó Sándor, Sebedovszky Ferencz, Simonek István, Simonyi Benő, Stehlik István, Szabó Pál, Szalma János, Szarka Béla, Szatmáry Albert, Szenczi Pál, Szlávik János, Szombat Ferencz, Schvarcz Ernő, Schvarcz Manó, Schvarcz Mór, Takács Géza, Tóth András, Tóth József, Tóth Miklós, Urbán József, Waldmann Jenő, Waldmann Márk, Wetzler Ignácz, Zachar János, Zachar Márton, Zsidek Flórián, Zsidek József, Szenczi János, Pataky István, Rigó János, Bóna János, Juhász József, Szalai Zsigmond, Udvardi Mihály, Dolák János, Vecserka Sándor, Czibor Pál, Kovács Ferencz, Stefankó Mihály, Hinora Ferencz, Kis Pisti András
Batorkeszi_1_VH_emlekmu (2)
Batorkeszi_1_VH_emlekmu (3)