Az első világháború áldozatainak emléktáblája

1914-1918-as világháborúban elesett hősök emlékére állíttatták a templomban.

TelepülésFelsővály [Vyšné Valice]
Pontos helyszín, címa templomban
Készítés időpontja1920 után
Készíttető nevereformátus gyülekezet
Felirat1914-1918 világháborúban elesett hősök emlékére / Borbély Zsigmond élt 42 évet / Bencsik József élt 32 évet / Balmánczi István élt 22 évet / ..ajcsák Béla élt 26 évet / …ona Lajos élt 43 évet / …ó Rudolf élt 23 évet / …y László élt 34 évet / …ri Pál élt 33 évet / Vincze Lajos élt 44 évet / ..ikó László élt 38 évet / ..uszti Gyula élt 21 évet / ..incze György élt 23 évet / ..sörnök János élt 25 évet / ..eszrényi László élt 42 évet / Kalas Lajos élt 26 évet / Kovács József élt 23 évet / Seres József élt 36 évet / Seres Ferencz élt 22 évet / Seres István élt 25 évet / Idegenbe, hol az ágyú szántott s hol könnyből s vérből nyílnak virágok / Alusszák a hösök csillag fényes álmát / S várják egy dicső nap hajnalhasadását.
Gondozását felügyelireformátus gyülekezet
Forrásinformációk-