Az aradi vértanúk gyóntatópapjának sírja

Sulyánszky Euszták az aradi vértanúk gyóntatását követően az imregi ferences kolostorba vonult vissza, ahol egy piciny szobában élte életét és védte a vértanúk által közölt információkat 1875. december 7-én bekövetkezett haláláig.

TelepülésImreg [Brehov]
Pontos helyszín, címKolostor utca 208 (Kláštorná 208), Imreg - Brehov
Készítés időpontjanem ismert
Készíttető neveFerences rendiek állítatták
LétrehozóA készítő neve ismeretlen. Vélhetően a kommunizmus időszakában állíttaták a Ferences rendiek, de mára már nem tudják pontosan, mert akik esetleg még emlékezhetnének az akkor épp titokban állított síremlék pontos készíttetőjére és készítőjére, azok mára már nem élnek.
Készítés céljának ismert okatemetkezés
FeliratHIC REGUIESCIT / P. SULYÁNSZKY EUSTACHUS O. F. M. / NATUS 1811. / UNUS EX CONFESSARIIS MARTYRUM IN ARAD / PROPTEREA CARCERATUS IN MONASTERIE / IN IMREG PER GUINDECIM ANNOS / MORTUUS 1875
Gondozását felügyeliAz imregi Ferences kolostorban lakó 2 lengyel apát felügyeli a sír gondozását.
ForrásinformációkKucharčík Károly - kántor, volt polgármester / Nagy Zsuzsanna, Abara