Az 1. világháború tósnyárasdi áldozatainak emlékműve

Az 1. világháborúban Tósnyárasd községnek  26 hősi halottja volt. Emléküket  1932-ben, a tósnyárasdi római katolikus templomban egy emléktáblán örökítették meg. Ezt követőleg  a hősi  halottak   emlékére, 1934-ben id.  Fehér János és neje Varga Eleonóra egy emlékkeresztett állítatott a falu végén, a régi temetőbe vezető út mentén. 1975 után, amikor a községben létrehozták az új temetőt, ide helyeztette át a Tósnyárasi Önkormányzat az emlékművet.

TelepülésTósnyárasd [Topoľnica]
Pontos helyszín, címTósnyárasdi új köztemető
Készíttető neveid. Fehér János és felesége Varga Eleonóra
Készítés céljának ismert okaemlékhely állítás
FeliratÜdvözlégy Krisztus keresztje, földi reménységünk és boldogságot örző üdvösségünk megszentelt fája. Imádkozzunk a világháborúban elesett hősökért. Állíttatták id. Fehér János és neje Varga Eleonóra. / 1934
Gondozását felügyeliTósnyárasd Önkormányzata
ForrásinformációkVarga László: Falu a nyárfák alatt, Tósnyárasd község Önkormányzata, 2006