Az 1. és 2. világháborúban elesett hősök emlékműve

Az emlékmű Kéty község fiainak az első és második világháborúban elesett hősöknek állít emléket.

TelepülésÉrsekkéty, Kéty [Keť]
GPS47.966845, 18.566238
Pontos helyszín, címA református és a katolikus templom között, a 161-es számú ház átellenében, a szabadidő parkban.
FeliratKéty község / elesett hős fiainak emléke / 1914 – 1918 // ANDOR JÓZSEF, BAKA JÓZSEF, BERNÁTH LAJOS, BOHÁK ISTVÁN, BOHÁK MIHÁLY, BOHÁK SÁNDOR, DÁNÓ LAJOS, DENCSŐ GYULA, DENCSŐ JÁNOS, DENCSŐ LAJOS A. fia, DENCSŐ LAJOS, DIÓSSY JÓZSEF, DOBAI ANDRÁS, DUDÁS JÓZSEF, FARKAS LAJOS, GYURKOVSZKY JÓZSEF / HAJDÚ ISTVÁN, HAJDÚ LAJOS, HAJDÚ ZSIGMOND, HAJMÁS ISTVÁN, HARASZTI ISTVÁN, HENZEL ISTVÁN, HERDA LAJOS, KOVÁCS BÁLINT, LASEK TAMÁS, MILUS BÁLINT, MILUS LAJOS, MIKÁCS DÁNIEL, MOLNÁR GYULA, MOLNÁR JÁNOS ifj., MOLNÁR LAJOS, NAGY ISTVÁN, NAGY KÁROLY, NAGY LAJOS, PAPPJ ÁNOS, PAPP ZSIGMOND / Nincsen senkiben nagyobb szeretett annál, / mintha valaki életét adja övéiért. / (Ján.15.13.)-A.) // PÁSZTOR JÁNOS, PERES DÁVID, PESZEKI KÁROLY, POMOZI ANDRÁS, SAMU JÓZSEF, SÁRIK ISTVÁN, SOMOGYI GYULA, SZABÓ GERGELY hdgy., SZALMA LAJOS D. Fia // SZALMA LAJOS, TANKÓ LAJOS A. fia, TANKÓ LAJOS, TÓTH LAJOS, TÓTH SÁNDOR, VINCZE ISTVÁN, VINCZE LAJOS, ZSIROSS JENŐ, BAKA JÁNOS. // KÉTY KÖZSÉG ELESETT FIAINAK / 1942 – 1945 / ANDOR JÓZSEF, BOHÁK LAJOS, BOHÁK JÓZSEF, BOHÁK MIHÁLY, BAKA ISTVÁN, BÉRES ISTVÁN, CÍRIA VILMOS, GUBÍK ERNŐ, GALAMBOS LAJOS, KABAI ISTVÁN, LEBOC BALÁZS, DÓRA ANDRÁS, MIKUS ISTVÁN, PESZEKI ISTVÁN, PÁSZTOR LAJOS, PÁSZTOR BÉLA, POMOZI LAJOS, SZALMA ANDRÁS, SZALMA ZSIGMOND, SZALMA ISTVÁN, TANKÓ LAJOS, TÓTH ANDRÁS, VIDA MIHÁLY // Hoffmann János / Párkány
Gondozását felügyeliközség