Az 1. és 2. világháború áldozatainak emlékműve

A templom alatt látható az 1950-ben állított, Az 1. és 2. világháború áldozatainak emlékműve. Ez a kőhasábokból készített obeliszk alakú síremlék, alacsony talapzaton áll, csúcsán dombormű: katonai sisakot és két, keresztbe tett kardot ábrázol. Az emlékmű márványtábláján az 1. világháború 27 áldozatának és a 2. világháború 11 áldozatának neve olvasható. Az emlékművet szép, kovácsoltvas kerítés veszi körül.

TelepülésInám [Dolinka]
Pontos helyszín, címA templom előtt az út mellett található.
Készíttető neveInám önkormányzata
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratAZ I. ÉS II. VILÁGHÁBORÚ / ELESETT HŐSEI EMLÉKÉRE / INÁM / 1914 - 1918 / (bal oldalon) BÁSTY KÁLMÁN / BODZSÁR JÁNOS / BUGYI JÁNOS / BURIS JÁNOS / KONCZ ISTVÁN / MÁRTON LAJOS / NAGY SÁNDOR / NAGY KÁROLY / NAGY JÓZSEF / PAPP ISTVÁN / PETÉNYI SÁNDOR / SKERLECZ BERTALAN / SZABÓ SÁNDOR / ZOLCZER LUKÁCS / (jobb oldalon) BARTOS FERENC / BUGYI LAJOS / BUGYI FERENC / BURIS MÁTÉ / MÁRTON ISTVÁN / MICS FERENC / NAGY LAJOS / NAGY IGNÁC / NAGYPÁL LIPÓT / PETÉNYI VINCE / SKERLECZ MÁTÉ / SZABÓ LAJOS/ TÖRÖK JÓZSEF/ 1944 - 1945 / (bal oldalon) BELÁ FERENC / BOLGÁR KÁROLY / NAGY VILMOS / NAGY JÁNOS / PETÉNYI FERENC / (jobb oldalon) BELÁ ISTVÁN / NAGY LAJOS / NAGY KÁROLY / PETÉNYI LAJOS / PSOFF ISTVÁN / VANDA ISTVÁN
Gondozását felügyeliInám önkormányzata
ForrásinformációkInám, látnivalók, Honismereti Kiskönyvtár 196. szám, 2001,11. ** Varga Emese, Ipolynyék, 2017.
inam-I-es-II-vilaghaboru-aldozatainak-emlekmuve-1
inam-I-es-II-vilaghaboru-aldozatainak-emlekmuve-3