A Szentháromság tiszteletére szentelt római katolikus templom és annak kertje

A Szentháromság tiszteletére szentelt római katolikus templom 1764-ben épült barokk stílusban. A templom falán látható vörösmészkő emléktábla Vaszary Kolos hercegprímás általi 1898-as átépítésének állít emléket. A templom előtti kis temetőben több, a 19. század elejéről származó halálfejes síremlék található, valamint a Nepomuki Szent János-szobor egykori talpköve is itt kapott helyet. A temetőben található Rigler Gusztáv szüleinek síremléke, a Vilmos család tagjainak sírja és Koczab Vilmos (Vili Atya) plébános sírja is. A templomkertben található Nehéz Ferenc mellszobra, a millenniumi emlékkereszt és a kommunista terror áldozatainak emlékkeresztje is.

TelepülésDunamocs, Mocs [Moča]
Pontos helyszín, cím-