A Rózsafüzér királynője tiszteletére szentelt templom

A templom 1848 és 1850 között épült, késő klasszicista stílusban. Az építészeti munkálatokat Neshleba jókai építész mester vezette.
Rózsafüzér Királynője ünnepe október 7-én van, ekkor van a községi a búcsú. A harangot 1849-ben Lichtenstein Zsófia hercegnő ajándékozta a tárnokiaknak. 1902-ben Németh Antal és felesége Tóth Júlia a templomhoz tornyot építtetett. Egyúttal az épület belső részeit is megnagyíttatták. Németh Antal egy 76 kg-os harangot is adományozott a templomnak. Szalay Vendel 1903-ban állítatta a templom melletti fakeresztet, amelyet 1966-ban Szitás Béla felújított. A Németh Antal által adományozott harangot 1916-ban elvitte a hadsereg. Az új harangot 1938-ban Tóth István gyermekei adományozták a templomnak.
1991-ben a templomot felújították.
A templom oltárán a Rózsafüzér királynője szobor található, amelyet Mester Apollónia az akkori Rózsafüzér társulat vezetője hozatott. A szobor 1875-ben készült, amelynek centenáriumát a falu megünnepelte. A szoborra franciául van írva: „Notre Dame du Sacré Coeur“, ami annyit jelent: a Szent Szívtől nevezett Miasszonyunk (az alsó sorban a felirat jelentése: a Szent Atya ajánlatával, 7. szept. 1875 ). A templomban még megtalálható Fatimai Szűzanya, Szent Antal és Lisieux-i Kis Szent Teréz szobra. A falakon kisplasztikákat találhatunk, amelyek a keresztutat ábrázolják. Ezt az alkotást Tóth Vilmos adományozta a templomnak.
Egyházilag a templom a pozsonyi püspökségen és a somorjai esperességen belül társilag a bacsfa-szentantali plébániához tartozik.

TelepülésCsallóköztárnok, Tárnok [Trnávka]
Készítés időpontja1848 és 1850 között
Készíttető nevefalu lakossága
LétrehozóNeshleba jókai építészmester vezetésével
FeliratEzen torony / Isten dicsőségére és rózsa füzér / Mária tiszteletére emeltetett / NÉMETH ANTAL / és neje JULIANNA által / 1902 Julius 1
Gondozását felügyelikatolikus egyházközség