A II. világháború áldozatainak emlékműve

A görög katolikus templom mellett található a II. világháború áldozatainak emlékműve, a háborúban elesettek és a fogságban meghaltak névsorával.

TelepülésNagyszelmenc [Veľké Slemence]
Pontos helyszín, címA görög katolikus templom mellett található.
FeliratUTÓKOR EMBERE HA ITT JÁRSZ ÁLLJ MEG ÉS / EMLÉKEZZ! ÁRTATLANUL ELHUNYT EMBEREK / JELKÉPES SÍRJA EZ. / A II. VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAI: BÓDI LAJOS / BÓDI SÁNDOR / GÁBOR FERENC / GÁBOR JÁNOS / IGNÁC GYULA / ILKO MIKLÓS / IVÁN E. ZSIGMOND / IVÁN GY. AMBRUS / IVÁN JAKAB / IVÁN M. VINCE / JAKAB JÁNOS / KISS IVÁN MIKLÓS / LIZÁK JÁNOS / MAJOROS B. FERENC / STEFÁN IMRE / STEFÁN JÓZSEF / SZAKÁCS ZOLTÁN / TIPPAN ZOLTÁN / TÓTH K. LAJOS / VERES ISTVÁN / VERES ZS. SÁNDOR / VERES ZSIGMOND // KÖZSÉGÜNK HATÁRÁBAN ELHUNYT / ÉS ITT ELTEMETETT MAGYAR KATONÁK: / GERGELY LAJOS / VÍGH ISTVÁN / ÉS MÉG HATAN, NEVÜK ISMERETLEN. // KÖZSÉGÜNK ZSIDÓ ÁLDOZATAINAK EMLÉKÉT / KEGYELETTEL MEGŐRIZZÜK.
ForrásinformációkNagykaposi Értéktár Bizottság
nagyszelmenc-2-vilaghaborus-emlekmu-2