A II. világháború áldozatainak emlékműve

A településen az elhurcoltak és II. világháborúban elesettek emlékére 2010-ben állítottak emlékművet, mely ma a római katolikus templom kertjében található.

TelepülésVajkóc [Vajkovce]
Pontos helyszín, címrómai katolikus templomkert
Készíttető neveMátyóc - Vajkóc Önkormányzata
FeliratPAMÄTNÍK OBETIAM II. SVETOVEJ VOJNY / A II. VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAINAK EMLÉKMŰVE / ÁDÁM MIKLÓS / ÁDY SÁNDOR / BERCZIK FERENC / BERCZIK GYÖRGY / CSALFA JÓZSEF / FÜZESSÉRY VINCE / HALÁSZ MIHÁLY / KUSNYÍR ISTVÁN / KOVÁCS ISTVÁN / RÓZSA ERNŐ / REISZ LÁSZLÓ / TÁRCZY LÁSZLÓ / VASZILY JÁNOS // DICSŐSÉG A MAGASSÁGBAN / DICSŐSÉG AZ ERŐS ISTENNEK / ISTEN FÖLDJE RINGASSA LÁGYAN / TESTVÉREINK A HŐSÖKET / KIKET VILLÁMA DÖNTÖGETETT / S KIK MÁRA A HARCBAN ELPIHENTEK // ODPOČIVAJTE V POKOJI! / NYUGODJATOK BÉKÉBEN! // AZ EMLÉKMŰVET ÁLLÍTTATTA MÁTYÓC-VAJKÓC / KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA - 2010
ForrásinformációkNagykaposi Értéktár Bizottság
vajkoc-2-vilaghaborus-emlekmu-2