A II. világháború áldozatainak emlékműve

A településen az elhurcoltak és II. világháborúban elesettek emlékére 1991-ben állítottak emlékművet Veskóc lakói, mely a református templom falán található.

TelepülésVeskóc [Veškovce]
Pontos helyszín, címa református templom falán található
Készíttető neveVeskóc lakói
FeliratUTÓKOR EMBERE, HA ITT JÁRSZ, ÁLLJ MEG ÉS EMLÉKEZZ! / ÁRTATLANUL ELHUNYT EMBEREK JELKÉPES SÍRJA EZ: // A MÁSODIK VILÁGHÁBORU ÁLDOZATAI / ALBERT András / ANDREJCSIK Péter / BALOGH Gyula / BARKÓ János / BÖSZÖRMÉNYI László / CZINKE Ferenc / KÁROLYI György / KÁSSA Barnabás / KÁSSA Dániel / KISS József / KOZÁK István / KOZMA István / KUDRÁCS Ferenc / MOLNÁR András / RÁCZ Antal / SUTKA József / SZATMÁRI Bertalan / SZŐLŐSI Mihály / URBÁN József / ZSIRÓ Kálmán // A HOLOCAUST ÁLDOZATAI / GRÜNBAUM D., / GRÜNBAUM S., / SOLOMOVICZ B., / SOLOMOVICZ S., / SMULOVICS M., / WINKLER A., / ÉS CSALÁDJAIK. / ÁLLÍTATTÁK / VESKÓC LAKÓI / 1991-BEN. // SOKÁIG VÁRTUNK S NEM JÖTTETEK, / IDEGEN FÖLDBEN PORHAD SZÍVETEK, / ELVESZTETEK MINT HULLÓ CSILLAGOK / CSAK ISTEN TUDJA HOL A SÍROTOK.
Gondozását felügyelia település
ForrásinformációkNagykaposi Értéktár Bizottság