A II. világháború áldozatainak emlékműve

A II. világháború áldozatainak emlékműve a római katolikus templom udvarán található.

TelepülésDobóruszka [Ruská]
Pontos helyszín, címRómai katolikus templomkert
FeliratUTÓKOR EMBERE, HA ITT JÁRSZ, ÁLLJ MEG ÉS EMLÉKEZZ / ÁRTATLANUL ELHUNYT EMBEREK JELKÉPES SÍRJA EZ / A II. VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAI // CSIRIBÁN LAJOS / CSIZMÁR FERENC / FULAJTÁR FERENC / FULAJTÁR JÁNOS / FULAJTÁR PÉTER / GÁLYA JÁNOS / HORVÁTH ISTVÁN / KÁROLY GYULA / KONDÁS SÁNDOR / KÖBLÖS MIHÁLY / FULAJTÁR BERNÁTH / // KUIK JÓZSEF / KUIK PÉTER / MAJOROS IMRE / PEKÁR PÉTER / PEKÁR SÁNDOR / POPOVICS ISTVÁN / RENYO ISTVÁN / TOMORI JÓZSEF / TÓTH SÁNDOR / TURDA BÁLINT / EMLÉKÜKET KEGYELETTEL MEGŐRIZZÜK // EMBER VIGYÁZZ, FIGYELD MEG JÓL VILÁGOD! EZ VOLT A MÚLT. / EMEZ A VAD JELEN. HORDOZD A SZÍVEDBEN. ÉLD A ROSSZ / VILÁGOT ÉS MINDIG TUDD, HOGY MIT KELL TENNED ÉRTE. / HOGY MÁS LEGYEN. / Radnóti Miklós
ForrásinformációkNagykaposi Értéktár Bizottság
doboruszka-2-vilaghaborus-emlekmu-2