A II. világháború áldozatainak emlékműve

A településen egy emlékmű és egy emléktábla őrzi a háború és a fogság áldozatainak neveit. A református templom udvarán található emlékműnél minden évben október 31-én tartanak megemlékezést az elhunytakról közös imával és énekléssel.

TelepülésNyarádkelecsény, Kaposkelecsény [Kapušianske Kľačany]
Pontos helyszín, címa református templomkertben található
FeliratA II. VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAI. / “UTÓKOR EMBERE HA ITT JÁRSZ / ÁLLJ MEG ÉS EMLÉKEZZ! / ÁRTATLANUL ELHUNYT EMBEREK / JELKÉPES SÍRJA EZ.” // CSÖRGŐ GYULA / FEDOR JÓZSEF / KELÉNY SÁNDOR / KOVÁCS BÉLA / KOVÁCS JÓZSEF / KOVÁCS SÁNDOR / KÖBLÖS BÉLÁNÉ / KÖBLÖS JÁNOS / MOLNÁR ISTVÁN / MÓRÉ ANDRÁS / PAPP ZOLTÁN / SOMOGYI GYULA / TÓBIÁS ANTAL / TÓBIÁS LAJOS / VARGA ANDRÁS / VARGA GYULA / VÁRADI KÁROLY // KÖZSÉGÜNK ZSIDÓ / ÁLDOZATAINAK EMLÉKÉT / KEGYELETTEL MEGŐRIZZÜK. / ALÁBBI 7 CSALÁDFŐRE / ÉS 23 CSALÁDTAGJAIKRA / EMLÉKEZÜNK. / FENDRICH SÁMUEL / KLEIN JENŐ / SLANGER RÓZA / KLEIN HERMAN / BURGER SÁNDOR / SVARCH LINA / GROSS JOZEFINA
ForrásinformációkNagykaposi Értéktár Bizottság
kaposkelecseny-2-vilaghaborus-emlekmu-2