A II. világháború áldozatainak emlékműve

A településen az elhurcoltak és II. világháborúban elesettek emlékére 2000. őszén állítottak emlékművet, mely a községi hivatal előtt található.

TelepülésKisráska [Malé Raškovce]
Pontos helyszín, címa községháza előtt található
FeliratUTÓKOR ÁLLJ MEG ÉS / EMLÉKEZZ! / ÁRTATLAN EMBEREK / JELKÉPES SÍRJA EZ,. // A FOGSÁGBAN MEGHALTAK: / BABINCSÁK JÁNOS / BAJUSZ IMRE / BÁNYÁSZ JÁNOS / LÁZÁR JÁNOS / KANÓCZ MIHÁLY / MOLNÁR MIHÁLY / MOLNÁR SÁNDOR / PERHÁCS ISTVÁN / SAFFO JÁNOS / A II. VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAI: / CSÖRGŐ SÁNDOR / ISTENES FERENC / KANÓCZ FERENC / KIRÁLY GYULA / KROCSKO JÁNOS / MOLNÁR JÓZSEF / MOLNÁR LAJOS / SZŰCS JÓZSEF / "SOKÁIG VÁRTUNK, / S NEM JÖTTETEK. / IDEGEN FÖLDBEN PORLAD / SZÍVETEK. ELVESZTETEK, / MINT HULLÓ CSILLAGOK, / CSAK ISTEN TUDJA, / HOL A SÍROTOK."
ForrásinformációkNagykaposi Értéktár Bizottság
kisraska-2-vilaghaborus-emlekmu-2