A 2. világháború hőseinek emléktáblája

A második világháborúban elesett hősi halottaink emlékére állíttatta Lekenye község lakossága, 1993-ban.

TelepülésLekenye [Bohúňovo]
Pontos helyszín, címaz evangélikus templom külső falán
Készíttető neveközség lakosai
FeliratA második világháborúban / elesett hősi halottaink emlékére / Csík Zoltán / Mázik János / Boros Gyula / Boros Helén / Virág László / id. Jánosdeák István / Jánosdeák Géza / ifj. Safranko István / id. Safranko István / Kucserák Béla / Mogyoródi Károly / Takács Koto Béla / Vächter István / Jánosdeák Sándor / ifj. Jánosdeák István / Jánosdeák László / Jánosdeák József / Takács János Takács László / Halász László / Nagy Sándor Tiba / Takács Béla / Takács János Tiba / Állíttatta Lekenye község lakossága / 1993-ban
ForrásinformációkHunyadi Péter - etnográfus, népzenetanár, PSP program
lekenye-2-vilaghaborus-emlektabla (3)