A 2. világháború áldozatainak emléktáblája

A település központjában egy emlékmű őrzi a 2. világháború áldozatainak, köztük pedig a fogságban elhunytaknak a nevét.

TelepülésBés [Beša]
Pontos helyszín, címa település központjában
Készítés céljának ismert okaemléákezetmegőrzés
FeliratA II. VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAI / EMLÉKEZZÉL MEG URAM HOGY / MI ESETT MEG RAJTUNK / TE URAM ÖRÖKKÉ MEGMARADSZ / JEREMIÁS SIRALMAI 5:1-19 // CSATLÓS ZSIGMOND / A CSUTORÁS PÉTER / CSUTORÁS ANDRÁS / CSUTORÁS PÉTER / FEKETE ISTVÁN / G KALÁN BERTALAN / KALÁN GYULA / MAGYAR BERTALAN / MAKO BÉLA / MÓRÉ SÁNDOR / SÁNDOR BÉLA / SIPOS ANDRÁS / T SIPOS SÁNDOR / T SZABÓ ANDRÁS / TIRPÁK BÉLA / TÓTH JÁNOS / LEFCSÁK GYÖRGY / FEKETE SÁNDOR / FICU SÁNDOR / FICU KÁROLY / G KALÁN SÁNDOR / MAGYAR ANDRÁS / NAGY BÉLA / J SIPOS SÁNDOR / SIPOS SÁNDOR / T SIPOS SÁNDOR / SZABÓ JÁNOS / SZABÓ JENŐ // LEFKOWITZ CSALÁD / FRIEDMAN ~ / FRIED ~ / MOSKOWITZ ~ / ROTHBERGER ~ / SCHWARTZ ~ / WIEDER ~
ForrásinformációkNagykaposi Értéktár Bizottság
bes-2-vilaghaborus-emlekmu-2