2. világháborús emlékmű Lontón

Az 1996-os falunapok alkalmával avatták fel a 2. világháborúban elesett lontói lakosok emlékét őrző emlékművet, mely Milan Jesenský turócszentmártoni okleveles építész alkotása. Az emlékmű, amely 43 hősi halott nevét őrzi, a temetőben áll, a kapujától néhány lépésnyire.

TelepülésLontó [Lontov]
LétrehozóMilan Jesenský, építész
FeliratA II. VILÁGHÁBORÚ/ ÁLDOZATAINAK EMLÉKÉRE/ 1996 // ANDRIKOVICS GYULA / BUBLOS MIKLÓS / DUHONY ANDRÁS / FREMLI JÁNOS / GYUROVICS DÁNIEL / HAJDÚ JÓZSEF / IZSÁK BÉLA / IZSÁK KÁROLY / KOPCSÁNSZKI ISTVÁN / LENÁRT JÓZSEF / LUDVIG IMRE / MAGYAR LAJOS / MEDVE ISTVÁN / MLINÁRIK JÁNOS / NAGY BÉLA / NAGY PÉTER / NEVOLNÝ ISTVÁN / PÁCHNIK ŠTEFAN / PARAJ LAJOS / PÉLI DEZSŐ / POMOZI JÓZSEF / SIMON LAJOS / SZTREHAJKA LAJOS / BANZI LAJOS / BASSA LAJOS / BASSA OLGA / BERGER TIBOR / DUHONY PÁL / FUCHS KÁROLY / GLATTSTEIN ZSIGMOND / GLATTSTEIN ROZÁLIA / GÚDOR ISTVÁN / KIS LAJOS / KRAJČÍK JÓZSEF / KRAJČÍK GIZELA / LABUDA KAROL / LINK KÁROLY / ŠTEFANEK ISTVÁN / TÓTH ETEL / WERTHEIMER ANDRÁS / WERTHEIMER BÉLA / WERTHEIMER LILI / WERTHEIMER ROZÁLIA
lonto-2-vilaghaborus-emlekmu (3)
lonto-2-vilaghaborus-emlekmu (4)