Zsélyi Nagy Lajos emléktáblája

„Ugyancsak a VICTORIA Kultúregyesületnek köszönhető az az emléktábla, amely a kultúrház falán látható, emlékeztetve az itt megforduló idegent is a falu jeles személyiségére, az ismert és rangos felvidéki magyar költőre.”

A község híres szülöttére emléktáblát avatással emlékezett a költőre a Victoria Kultúregyesület, valamint Zsély község önkormányzata 2010. szeptember 26-án, a költő születésének 75. és halálának 5. évfordulóján. A zsélyi kultúrház falán látható emléktábla kétnyelvű.

TelepülésZsély [Želovce]
Pontos helyszín, címA kétnyelvű feketemárvány-tábla a zsélyi kultúrház falán található.
Készíttető neveZsélyi VICTORIA Kultúregyesület
Készítés céljának ismert okaemlékállítás
FeliratOd nás odišiel do sveta a k nám sa vrátil na večný odpočinok / mad’arský spisovatel’ a básnik na Slovensku (a falunkból indult a világba és ide tért örök nyugalomra) / Zsélyi Nagy Lajos /1935-2005 / szlovákiai magyar író és költő, / a falunkból indult a világba és ide tért örök nyugalomra / Obec Želovce a Kultúrny spolok VICTORIA Kultúregyesület, 2010
Gondozását felügyeliVICTORIA Kultúregyesület
ForrásinformációkCsáky Károly: Zs. Nagy Lajos-emlékek Zsély községben (Emléktáblák, emlékhelyek III.), 2013. * http://katedra.sk/2013/08/27/csaky-karoly-zs-nagy-lajos-emlekek-zsely-kozsegben-emlektablak-emlekhelyek-iii/