Závory Elek református lelkész sírja

Závory Elek (1833-1900) 43 évig református lelkész Nagykeszin, a komáromi református egyházmegye tanácsbírája volt. Sírkövét a győri Réthy cég készítette.
Dr. Závory Sándor (1842-1920) testvére.
A sírban fiai Sándorka, Kálmánka és neje Dely Eszter nyugszanak még.

TelepülésNagykeszi [Veľké Kosihy]
Pontos helyszín, címöreg temető
Létrehozógyőri Réthy cég
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratNT. / ZÁVORY ELEK / a nagy keszi ev. ref. / Egyház volt Lelkésze, / a kom. ev. ref / egyh. m. tanács bírája, / ki 43 évig hirdette / a Krisztus tudományát / 1833 – 1900. / Drága fiai. / SÁNDORKA / 1885 – 1899. / KÁLMÁNKA / 1887 – 1889. // Legyen emlékezetben az igaz, / mert az igazak világossága / a sötétségben is fénylik, / az Istennek / kegyelme által. / Zsoltár‘ 111. / Emelte családja. / Réthy Győr. // és neje DELY / ESZTER / 1848 - 1902