Végh Kálmán lelkipásztor sírja

Végh Kálmán (1895-1958) református lelkipásztor 1927-től haláláig működött Lakszakállason. Ő kezdeményezte a templom átépítését, korszerűsítését és toronnyal való kiegészítését. A kultúra terjesztője volt a községben és a környéken.

A lelkészek sírjai három sorban vannak elrendezve. Az első sorban Végh Kálmán, a második sorban (balról) Nagy Kálmán – Wámossy István – Somody Zsigmond és a harmadik sorban (balról) Tóth Dániel – Cserei Mátyás sírjai találhatók.

TelepülésLakszakállas [Sokolce]
Pontos helyszín, címa lelkészsírok a lakszakállasi református templomkertben találhatók
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik az Úrban / VÉGH KÁLMÁN / ref. lelkipásztor / esperes / * 1897. IV. 14. / + 1958. IX. 30 / és hitvese VÉGH / KÁLMÁNNÉ / szül. NAGY LENKE / * 1911. III. 1. / + 1989 VII. 22. / Ama nemes harcot megharcoltam, / futásomat elvégeztem / a hitet megtartottam” / II. TIM. 4 : 7. // és lányuk / MOTAJNÉ / VÉGH MÁRTA / * 1936. VI. 1. / + 2006. IX. 29.