Vári Lajos esperes-plébános sírhelye

Vári Lajos rk. egyházmegyei kormánytanácsos, esperes – plébános.
1883. Érsekújvár. Középiskoláit Érsekújváron, Léván és Pozsonyban, teológiai tanulmányait Esztergomban és Szatmárnémetin végezte. Pályafutását 1907-ben Tibán kezdte, majd Tiszaujlakon, Nagybocskón, Beregszászon és Csapon működött. 1926 óta Mezőkászony plébánosa, ugocsai esperes. 1936 óta egyházmegyei kormánytanácsos.
A halál 1939-ben ragadta el. Földi maradványait a Vári család érsekújvári síremléke rejti.

TelepülésÉrsekújvár, Újvár [Nové Zámky]
Pontos helyszín, címSzent József temető - Cintorín sv. Jozefa
Készíttető neveVári család
Készítés céljának ismert okakegyeleti, emlékezetmegőrzés
FeliratVári Katalin / 1919 - 1990 / Fia / MUDr. Prikkel László / 1940- 2003 / Vári Lajos / 1854 - 1915 /és neje szül. / Bacsa Albína / 1857 - 1915 / Vári Lajos / esperes plébános / apostoli kormánytanácsos / 1883 - 1939 / Dr. Vári Ernő ügyvéd / 1880 - 1959 / és neje szül. / Braunsteiner Janka / 1883 - 1961 // Mgr. Bucsányi István / 1903 - 1945 / Vári Mária zenetanárnő / 1892 - 1976
Gondozását felügyeliVári család
ForrásinformációkA Visszatért Felvidék Adattára, Szerkesztették: Csatár István és Ölvedi János, Budapest, 1939, Mahr Ottó És TSA „Rákóczi" Könyvkiadóvállalata
ersekujvar-vari-lajos-sirja (2)
ersekujvar-vari-lajos-sirja (3)