Út menti képfülke Tejedben

Tejedben a Bősi út és a Fürdő utca kereszteződésében található az egyik út menti képfülke, képoszlop, kis szakrális emlék, amelyet 1927-ben emeltek. Benne kis vallásos szobrok találhatóak.
A Pázmaneum Társulás 2020 decemberében felújította a Bősi úton lévő 1927-ben emelt szoborfülkét. A Segítő Szűzanya szobra került elhelyezésre, amelyet Mons. Szakál László János dunaszerdahelyi esperes és ThDr. Karaffa János lelkiatya áldottak meg december 16-án.
A szoborfülke elkészítése az önzetlenséget is szimbolizálja, hiszen a mesterek Kiss Antal és Nagy Gyula mindenféle anyagi juttatás nélkül vállalták a munkát. Ugyancsak a városi vállalat, a Municipal munkatársa is, illetve annak igazgatója is azonnal a segítségünkre sietett – Svanda Mihály és Jányi József. Meg kell említenem még a Perczell és Lukács családokat, akik hosszú éveken át mindenféle ellenszolgáltatás nélkül gondozták a szoborfülkét még azután is, hogy ellopták belőle a régi Szűz Mária szobrot.

Pontos helyszín, címTejedben a Bősi út és a Fürdő utca kereszteződésében található
Készíttető neveDunaszerdahelyi Római Katolikus Plébánia
LétrehozóKiss Antal és Nagy Gyula
Készítés céljának ismert okaútmenti képoszlop
Felirat1927 // Felújította a Pázmáneum Társulás / az Úr 2020. évében Ferenc pápa szolgálata / és Dr. Hájos Zoltán polgármesteri időszaka alatt. / Köszönjük Kiss Antal és Nagy Gyula mesterek munkáját! / Pázmáneum / Segítő Szűzanya könyörögj érettünk! / Dr. Karaffa János és Karaffa Attila / Deo gratias! / A. D. 2020. XII. 16., Szent Etelka napján
Gondozását felügyeliPázmáneum Társulás
ForrásinformációkNagy Attila: Dunaszerdahely emlékhelyei. Dunaszerdahely. Historium 2013. *** https://ma7.sk/tajaink/szoborfulket-ujitottak-fel-dunaszerdahelyen
dunaszerdahel-keposzlop-3