Tósnyárasdi katolikus templom

1781. november 13-án írta alá Batthyány Fülöp és felesége Perényi Barbara adománylevelét, amely alapján a tósnyárasdi templomot elkezdték építeni, amely elhúzodott  egészen 1848-ig. Az akkori tósnyárasi plébános, Vagner atya  fejezte be, miután kicséreltette a tetőgerendákat, megjavíttatta a tornyot, kifestette a templomot. A templomot  1849. augusztus 20-án szentelték fel, amit Thuróczy Zsigmond, és Kubriczky András taksonyi plébános végzett. Ekkor  cserélték le a templom korabeli oltárképét. Az új oltárképen Szent István felajálja a magyar koronát  Szűz Máriának. A templom védőszentje  1849 óta Szent István.

TelepülésTósnyárasd [Topoľnica]
Pontos helyszín, címTósnyárasd, Fő utca